студенти аудиторія / УНІАН

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Донецької обласної держадміністрації з посиланням на Раду ректорів Донецької області.

Згідно з повідомленням, в даний час приймальні комісії вузів функціонують, але в скороченому режимі, приймаючи абітурієнтів з 9.00 до 12.00.

У першій половині вересня планується провести сесію, перенесену за рішенням міністерства освіти і науки, а також - завершити прийом документів на перший курс. Обсяги держзамовлення не знижені порівняно з минулим роком і навіть підвищені з таких актуальних напрямах, як, наприклад, комп`ютерні науки.

Відео дня

Читайте такожМОН пояснило, як виші зараховуватимуть вступників з Донбасу, які вчасно не подають документи

Враховуючи труднощі для деякої частини абітурієнтів регіону з проходженням зовнішнього незалежного тестування міністерство для них встановило окремий порядок вступу, який проходитиме через іспити, в першій половині вересня.

У другій половині вересня пройде зарахування на перший курс.

Тривала бездіяльність казначейства створює серйозні проблеми в колективах вузів, оскільки співробітникам не виплачені аванс і зарплата за липень.

Постійний зв`язок з міністерством освіти України дозволяє вузам своєчасно інформувати абітурієнтів про терміни і порядок проведення вступних іспитів, запевнили в ОДА.