В'ячеслав Аброськін вирішив оскаржувати своє звільнення з посади ректора одеського вишу / фото УНІАН

Вячеслав Аброськін оскаржує своє звільнення з посади ректора Одеського державного університету внутрішніх справ.

Про це повідомляється на сайті Окружного адмінсуду Києва.

"Окружний адміністративний суд міста Києва, ознайомившись з позовною заявою і доданими до неї матеріалами за позовом В'ячеслава Аброськіна до МВС, визнав її та додані матеріали достатніми для відкриття провадження у справі. Розгляд справи здійснюватиметься за правилами спрощеного позовного провадження", – сказано у повідомленні.

Відео дня

Позивач просить ОАСК визнати незаконним та скасувати наказ Міністерства внутрішніх справ про своє звільнення та просить поновити його на посаді ректора Одеського державного університету внутрішніх справ.

Читайте такожАнонімка президенту: в Одеському університеті внутрішніх справ перевіряють ректора вузуОкрім цього, у позовних вимогах зазначено: визнати незаконним та скасувати Наказ Міністерства про притягнення позивача до дисціплінарної відповідальності, а колективну скаргу Одеського державного університету внутрішніх справ такою, що не підлягає розгляду.

Нагадаємо, у жовтні стало відомо, що В'ячеслава Аброськіна звільнили з посади ректора Одеського державного університету внутрішніх справ "за систематичні порушення". Його роботу перевіряли за анонімним зверненням.

Аброськін став ректором одеського вишу у жовтні 2019 року.