"Укрзалізниця" відреагувала на інцидент з побиттям пасажирки / фото УНІАН

"Укрзалізниця" попросила правоохоронців поновити супровід пасажирських поїздів далекого сполучення. Таке прохання адміністрація висловила після того, як у поїзді Маріуполь - Київ зловмисник жорстоко побив та ледь не зґвалтував пасажирку Анастасію Лугову.

Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

Адміністрація "Укрзалізниці" вибачилась перед постраждалою Анастасією та додала, що супровід поїздів зробить пересування пасажирів безпечнішим. 

Відео дня

"Укрзалізниця щиро перепрошує постраждалу пасажирку та ще раз наголошує на нагальній необхідності поновлення супроводу поїздів далекого прямування під час руху співробітниками Національної поліції для повної безпеки пасажирів", - йдеться в повідомленні.

Читайте також"Нещасний випадок" чи "зумисні дії": УЗ розбирається з ситуацією щодо нападу на пасажирку у потязі

Як повідомляв УНІАН, за даними прокуратури, зранку 31 липня до поліції Києва надійшло повідомлення про те, що в одному з вагонів пасажирського потягу сполученням «Маріуполь - Київ» пасажир побив і намагався зґвалтувати жінку.

За словами потерпілої Анастасії Лугової, чоловік без верхнього одягу вдерся у її купе близько 03:00, в присутності її неповнолітнього сина почав завдавати численні удари кулаками по обличчю та намагався вчинити дії сексуального характеру. Потерпілій разом з дитиною вдалося втекти від зловмисника.

Після прибуття потягу на станцію залізничного вокзалу «Київ – Пасажирський» чоловіка затримали.

Зловмисником виявився раніше тричі судимий за викрадення, хуліганство та крадіжку Віталій Рудзько, уродженець Запоріжжя 1975 р. н.

Йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 153 (сексуальне насильство) та ч. 2 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

1 серпня Солом'янський райсуд Києва обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 28 вересня без права виходу під заставу.