Окупанти ховають власний військовий злочин у драмтеатрі \ фото azov.org.ua

Російські окупанти через "реконструкцію" драматичного театру в Маріуполі поспішають приховати докази своїх злочинів.

Про це в Telegram-каналі написав радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

"Окупанти ховають власний військовий злочин - масове вбивство близько 600 цивільних в Драматичному театрі Маріуполя. Поспішають через "реконструкцію" ліквідувати всі сліди та докази. Прикриваючись "історичною цінністю", - зауважив він.

Відео дня

За словами Андрющенка, драмтеатр "не має ні історичної, ні архітектурної цінності".

"Просто не має, як і всі типові споруди радянського періоду. Єдина історична цінність виникла в момент падіння двох бомб. І саме цю історичну цінність намагаються зараз сховати окупанти", - констатував радник мера.

Удар по драмтеатру в Маріуполі

16 березня 2022 року російський літак скинув бомбу на будівлю драматичного театру в Маріуполі, де переховувалися сотні мирних жителів. Уламками завалило вхід до бомбосховища. Вважається, що під завалами загинуло близько 300 осіб.

23 квітня стало відомо, що окупанти проводять зачистку завалів театру. В процесі окупанти упаковували тіла загиблих в пластикові мішки, тракторами і вантажівками перевозили їх в накопичувач в промисловій зоні в районі Нікольського шосе. Потім, за наповненням, вивозили в Мангуш, де насипом звалювали в 300-метрову траншею.

20 травня розбір завалів і вивезення тіл загиблих був завершений.

Як повідомляв УНІАН, 30 червня міжнародна організація Amnesty International оприлюднила доповідь, в якій було зазначено, що російські окупанти цілеспрямовано завдали авіаудару по драмтеатру в Маріуполі.

Вас також можуть зацікавити новини: