В аварії постраждали двоє людей / фото chrn.gp.gov.ua

Заставнівський суд Чернівецької області визнав психічно хворим чоловіка, який допустив аварію літака марки «Х-32-912-Бекас».  У результаті аварії пілот та пасажир літака отримали тяжкі тілесні ушкодження. Інцидент трапився 26 липня 2019 року.

Читайте такожАвіакатастрофа в Одесі: стали відомі нові подробиці трагедіїЯк повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області, суд постановив застосувати до винуватця аварії примусові заходи медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги у примусовому порядку.

Зазначається, що чоловік здійснював політ, не маючи чинного свідоцтва пілота, без відповідного дозволу Державіаслужби України та без надання диспетчерським органам обслуговування повітряного руху плану польоту.

Відео дня

У відомстві додали, що пролітаючи на селом Погорілівка Заставнівського району, пілот, здійснюючи розворот літака зі зниженням, невірно застосував прийоми керування повітряним судном та допустив його зіткнення із землею з подальшим перекиданням.

«Відповідно до висновку судово-психіатричної експертизи підозрюваний за своїм психічним станом не може повною мірою усвідомлювати свої дії та потребує застосування примусових заходів медичного характеру», – говориться в повідомленні.

Раніше УНІАН писав, як 17 червня в Одесі біля гіпермаркету впав літак.