У листі військовий подякував за надане житло / скріншот

У березні 2022-го року український військовий Михайло написав листа господареві будинку на тоді ще окупованій Київщині, де він тимчасово жив з побратимами. Журналісти "Сніданку з 1+1" розповіли, за що боєць просив вибачення у тексті.

Так, захисник України подякував господареві будинку за те, що той залишив ключі. На вирваному з блокнота аркуші Михайло обіцяє приїхати й зустрітися наживо, якщо залишиться живим. Цей лист на столі власного будинку знайшов Андрій Світельський, коли повернувся до звільненої Київщини.

Хлопець до останнього не виїжджав із села Нова Буда Київської області, допомагав військовим, розповідає мама Андрія. У середині березня хлопцеві вдалося вивезти батьків із села, згодом евакуювався і сам. А ключі від домівки залишив захисникам. Один із них і написав листа вдячності. 

У тексті військовий Михайло перепрошує, що не вгледів, як хтось із мародерів украв телевізор, й обіцяє повернутися живим і купити телевізор.

"Що залишили ті військові, й що залишили наші військові... Тому дуже приємно, що у нас такі виховані діти", - каже мама Андрія. Вона зізнається, що цей лист стане сімейною реліквією, що нагадуватиме про доброту та людяність наших захисників.

Зворушливий щоденник дитини про війну

На початку травня 2022-го року в мережі опублікували кілька сторінок з дитячого рукопису. У щоденнику, фото сторінок якого облетіли весь світ, хлопчик пише: "У мене померли дві собаки, бабуся, і помер мій Маріуполь". Загиблих бабусю і собак хлопчик намалював як ангелів - з крилами.

Й аж на 100-ий день війни 8-річному Єгору - автору "маріупольського щоденника", який змусив плакати всю Україну - разом з мамою Оленою, сестричкою Веронікою та бабцею Тетяною вдалось виїхати до Запоріжжя.

Вас також можуть зацікавити новини: