Чи продають в українських маркетах товари з РФ? / фото УНІАН

Замість московської ковбаси - київська та чорнобаївська. Замість білоруського хліба - отаманський. Українці не бажають нічого купувати, що нагадує про країну-агресора.

Як йдеться в сюжеті ТСН, на державному рівні два місяці тому з'явилася заборона імпорту будь-яких товарів із Росії. Тож журналісти перевірили у магазинах, чи всі вони насправді зникли із продажу.

Так, в одному з маркетів було помічено російську зубну пасту. Та на ціннику було зазначено, що цей товар - з РФ. Продавці кажуть, що українці не бажають купувати продукти, вироблені в країні-агресорі.

А от з побутовою технікою складніше: там є пральні машини та холодильники, вироблені в РФ. Всі вони - від іноземних виробників, які мали заводи на території Росії. 

Окрема історія з товарами з Білорусі - їхній продаж не заборонено. До речі, європейці теж бойкотують російські продукти.

Раніше повідомлялося, що навіть під час війни на полицях українських магазинів і супермаркетів продаються російські товари. Деякі з них вироблені прямо в Росії, інші належать юридичним особам - громадянам Росії, але виробляються в Україні.

Багато українців відмовляються від покупки таких брендів, щоби не спонсорувати російський бізнес. Проте деякі продукти, такі як дитяче харчування, не мають схожих за ціною українських аналогів. УНІАН назвав найпопулярніші бренди, які належать Росії. 

Вас також можуть зацікавити новини: