В Україні попереду - святкові вихідні / фото УНІАН

У зв’язку із запланованими святковими заходами з нагоди Дня державного прапора та Дня Незалежності України 22 серпня підрозділи Міністерства внутрішніх справ переходять на посилений варіант несення служби.

Як повідомляє прес-служба Нацполіції, про це під час наради заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

Читайте такожВ Україні майже третина населення ностальгує за СРСР - опитування

Відео дня

За його словами, 23 та 24 серпня планується проведення одразу кількох масових заходів, зокрема маршів, відтак з 22 серпня особовий склад МВС переводиться на посилений варіант несення служби.

"Починають функціонувати ситуаційні центри. Ми готуємося до забезпечення громадської безпеки та залучаємо до безпекових заходів 4,5 тис. правоохоронців Національної поліції, Національної гвардії, Державної служби з надзвичайних ситуацій. Наша позиція – максимальна толерантність та діалог, водночас – негайне реагування та рішучість при порушенні правопорядку та виникненні різних провокацій", - зазначив Яровий.

Своєю чергою, голова Нацполіції Ігор Клименко зауважив, що під час святкових масових заходів велике навантаження припаде на "поліцію діалогу".

"Наша мета - забезпечити мирне та спокійне проведення всіх публічних заходів. І велике навантаження лягає на "поліцейських діалогу" – аби не допустити провокацій, розхитування ситуації, уникнути конфліктів. Громадяни мають у безпеці провести державні свята", - наголосив він.

За словами Клименка, під час масових заходів будуть працювати поліцейські намети, де учасники акцій зможуть взяти воду та отримати необхідну допомогу.

Як запевнив керівник поліції Києва Андрій Крищенко, особовий склад столичної поліції готовий до виконання завдань із забезпечення правопорядку та вже сьогодні ввечері будуть підсилені патрульні наряди у місцях запланованих заходів.

"До несення служби для профілактики вчинення правопорушень, зокрема кишенькових крадіжок, також будуть залучені оперативні підрозділи", - уточнив Крищенко.

День незалежності 2020: що відомо