День сиріт війни 2023 / фото УНІАН

Щорічно 6 січня у всьому світі відзначається День підтримки сиріт війни. Цей день заснований для того, щоб звернути увагу суспільства на проблеми дітей, які втратили обох батьків через війну. На жаль, ця дата актуальна і для України, де з 2014 року йде руйнівна війна.

Втратити батьків - це завжди величезне горе. Сироти війни також страждають від інших наслідків військових дій: життя в окупації, покидання рідного дому, втрата друзів, відсутність безперервної освіти, панічні атаки.

Виплати сиротам війни в Україні - скільки платять і як отримати

Міністерство Реінтеграції повідомляє, що сироти війни можуть отримувати 5000 гривень щомісяця, якщо подадуть заявку. Першим місяцем виплат вважається той, коли була подана заявка на допомогу. Перші виплати проводяться протягом двох тижнів після прийняття позитивного рішення по заявці при наявності банківських реквізитів заявників.

Відео дня

Для отримання допомоги потрібно подати заявку на сайті Фонду та заповнити форму. Щоб заявку схвалили, потрібно надати скани свідоцтва про народження дитини, свідоцтва про смерть батьків і документ, який підтверджує особу опікуна дитини.

Як допомогти сиротам в Україні

Найкращий спосіб відзначити День дітей-сиріт війни - зробити пожертвування в міський сирітський притулок або перерахувати гроші у великі фонди, які допомагають українським сиротам.

Які фонди допомагають сиротам в Україні:

Також у цю дату можна віднести речі чи їжу до найближчого сирітського притулку, чи до місцевого центру розміщення біженців.

Вас також можуть зацікавити новини: