Дівчинка родом з окупованого Маріуполя / фото Нацполіція

Олександра Шабалтій, якій через окупацію Росією Маріуполя, довелося з батьками-поліцейськими покинути місто, ввійшла до Національного реєстру рекордів України.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Донецької області. Зазначається, що мама й тато 7-річної  Олександри Шабалтій продовжують службу у підрозділах поліції Донецької області, зокрема, документують наслідки російських обстрілів,  допомагають людям у прифронтових населених пунктах.

фото Нацполіція

"До повномасштабного вторгнення Росії родина мешкала в Маріуполі. Через окупацію міста сім’я була вимушена переїхати", -  сказано в повідомленні. При цьому батьки займаються розвитком дівчинки, яка відвідує навчальний заклад, гуртки та спортивно-циркову школу в місті Дніпро. "За останні пів року Олександра брала участь у 7 спортивних змаганнях, де здобула призові місця", - сказано в повідомленні.

Відео дня
фото Нацполіція

В грудні 2023 року на манежі Дніпровського державного цирку 7-річна Олександра Шабалтій встановила Національний рекорд України, ставши наймолодшою повітряною гімнасткою, яка виконує вис на пальцях ніг. 

Інші новини про дітей

12-річний киянин Михайло Гусєв презентував свою першу книгу і став наймолодшим фантастом в Україні. Він презентував свою повість – антиутопію "Деравія: квантовий стрибок". Наймолодшого письменника-фантаста внесуть до Книги рекордів України у номінації "Наймолодший автор виданої друком книги в жанрі фентезі".

Вас також можуть зацікавити новини: