Неможливо переоцінити вклад лікарів, які щоденно тримають медичний фронт і цілодобово борються за життя українців. Висловлюючи вдячність і підтримку медикам, фармацевтична компанія "Фармак" виділила 1 млн гривень для відзнаки лікарів, які зробили особливий внесок у боротьбу України проти російського загарбника.

"Орденом Святого Пантелеймона" було нагороджено 23 медичні працівники "За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу й незалежність України у війні з російським агресором".

Майже всі із відзначених медиків працюють у прифронтовій зоні або на передовій, рятуючи цивільних та військових українців. До прикладу, Максим Ходаківський — ординатор відділення анестезіології, реанімації та інтенсивної терапії однієї з військових частин — здійснив 144 медичних супроводи поранених та тіл загиблих військовослужбовців із районів проведення активної фази антитерористичної операції у східних районах України. З 24 лютого пішов добровольцем у прифронтовий шпиталь. Пройшов Лисичанськ, Краматорськ і інші гарячі точки нашої країни.

Відео дня

"Фармак" завжди підтримував лікарів, але та відданість і самопожертва, яку проявили медики під час війни, гідна окремої відзнаки. Ми працюємо пліч-о-пліч з лікарями, і, як ніхто, знаємо з якими викликами довелося боротися всьому "фронту здоров’я". Тому хочемо, щоб мужність та вірність своїй професії, а також своїй державі, винагороджувалися. А слова вдячності звучали частіше", — зазначила Голова Наглядової ради "Фармак" Філя Жебровська.

Орден названо в честь Святого Пантелеймона, якого вважають покровителем лікарів й усіх медичних працівників. "Фармак" вже вшосте виступає спонсором нагороди. За цей час компанією було виділено біля 6 млн гривень для відзнаки кращих медиків.

Довідка про компанію

"Фармак" – лідер фармацевтичного ринку України*. У продуктовому портфелі компанії більше 400 найменувань лікарських засобів. Серед основних напрямів — ендокринологічні, гастроентерологічні, кардіологічні, неврологічні, протизастудні та інші препарати. Продукція компанії представлена у понад 40 країнах ЄС, Центральної та Південної Америки, СНД, Близького Сходу, Азії та ін.

Компанія щорічно реінвестує в розвиток до 90% прибутку. За останні 20 років сума інвестицій склала 400 млн доларів США. Щорічні інвестиції в наукові дослідження та розробки становлять приблизно 15 млн доларів США. Виробничі потужності, лабораторно-технічний комплекс підприємства мають міжнародну сертифікацію та відповідають високим вимогам європейських стандартів GMP.

"Фармак" входить до ТОП-25 найінноваційніших компаній, визнаний найбільшим платником податків серед фармвиробників України та кращим роботодавцем**.

* за обсягами продажу лікарських засобів у грошовому вираженні, за даними Proxima Research

** за даними рейтингів видання "Власть денег" (2020 р.), "РЕЙТИНГ. Бізнес в офіційних цифрах" (2021 р.), Forbes (2022 р.).