Правоохоронці затримали посадовця в кабінеті при отриманні частини хабара \ фото УНІАН

Військові контррозвідки Служби безпеки України і слідчі ДБР затримали посадовця Міністерства оборони на отриманні хабара у розмірі 100 тис. грн.

Читайте такожНа Київщині затримано слідчого поліції на хабарі у $4 тисячіЯк повідомляється на сайті СБУ

, начальник одного з відділів Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних сил України вимагав від підприємця 400 тис. грн за внесення змін до деяких технічних умов виготовлення військової продукції.

Відео дня

«Це «корегування» дозволяло комерсанту фактично гарантувати перемогу в тендерах на поставки такої продукції для Міноборони», - сказано в повідомленні .

Також зазначається, що посадовець «шантажував підприємця, що, у разі зволікання з передачею хабара, він прийме рішення на користь конкурентів».

Правоохоронці затримали посадовця у службовому кабінеті під час отримання першої частини неправомірної вигоди у розмірі 100 тис. грн.

Також зазначається, що у ході слідчих дій було виявлено документацію, яка свідчить про наміри внести корупційні зміни до технічних умов, та інші докази, що будуть долучені до матеріалів справи.

Триває досудове слідство за ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі.

Вирішується питання щодо оголошення фігуранту про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Новини по темі