Johnson&Johnson - регулятор ЄС знайшов можливий зв’язок вакцини з тромбозом / Фото: REUTERS

Регулятор ЄС (EMA) виявив можливий зв’язок між вакциною від коронавірусу Johnson&Johnson та рідкісними випадками згортання крові у вакцинованих дорослих.

Про це пише Reuters.

Відео дня

У EMA наголосили, що компанія повинна додати на етикетки свого препарату вказану інформацію, те ж вона вимагала і від виробників вакцини AstraZeneca.

Усі випадки тромбозу стосувалися дорослих віком до 60 років – переважно жінок. Тромби виникали протягом трьох тижнів після щеплення.

Найбільше кров’яних згустків утворювалося у головному мозку та черевній порожнині, що й в AstraZeneca.

Експерти припускають, що тромбоз міг бути імунною відповіддю.

При цьому у ЄС зазначили, що ефективність препарату переважає його можливі ризики.

Проблеми з вакциною від коронавірусу Johnson & Johnson

  • Вакцину Johnson & Johnson раніше використовували в США, але вирішили призупинити її застосування на час розслідування виникнення тромбів після щеплення цим препаратом.
  • Ускладнення виникли у шести жінок. Одна з них померла, а ще одна перебуває у важкому стані в лікарні. Через що закрили два центри масової вакцинації в штатах Північна Кароліна і Колорадо.
  • До перевірки ймовірного зв'язку між препаратом і тромбозами приступили центри з контролю і профілактики захворювань США, управління з контролю за продуктами і ліками США і Європейське агентство з лікарських препаратів.