У Луцьку не запроваджуватимуть жорсткого карантину \ фото УНІАН

Влада Луцька на позачерговому засіданні розглянула проект рішення про незгоду на запровадження додаткових обмежень у місті через потрапляння у "червону" зону. У Луцьку й далі працюватимуть комунальні підприємства, дитячі садочки, транспорт.

Читайте такожТернопіль відмовився виконувати вимоги "червоної" зони карантину: журналісти розповіли, як живе місто

У Луцьку не запроваджуватимуть жорсткого карантину через віднесення міста до "червоної" зони державною комісією з питань ТЕБ та НС. Про це повідомили на засіданні позачергової сесії Луцької міської ради, пишуть "Волинські новини".

Відео дня

"Заступник керівника управління з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Анатолій Свірський розповів, що в Луцьку нараховується достатньо карантинних заходів, які ефективно діють, тому нагальної потреби вносити додаткові заходи, аби зупинити економіку міста, немає. Тому запропоновано, щоб у місті й надалі діяли ті карантинні заходи, що й раніше, незважаючи на рішення комісії з питань ТЕБ та НС. Тож у Луцьку й далі працюватимуть комунальні підприємства, заклади дошкільної освіти, транспорт тощо", – йдеться в повідомленні.

Цим рішенням міськрада звертається до поліції з проханням, щоб вона не притягала людей до відповідальності за порушення карантину.

Луцьк увійшов у "червону" зону карантину. Жорсткі обмеження мали б діяти з сьогоднішнього дня, 3 серпня. Утім, міська влада ще раніше заявляла, що не ухвалюватиме рішень щодо зупинки транспорту чи закриття будь-яких закладів, як цього вимагають обмеження.

Сьогодні голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко заявив, що Луцьк потрапив до "червоної зони" випадково, але все одно у місті зобов’язані виконувати рішення державної комісії  про посилення карантину.