На дороги повертаються маршрутки до Києва / фото УНІАН

Київська область 26 травня послаблює карантин, який ввели через коронавірус у країні, що дозволило відновити роботу приміського громадського транспорту.

До карантину щодня до столиці на роботу їздили понад півмільйона людей, йдеться в сюжеті "Сніданку з 1+1".

Місто Ірпінь розташоване за понад 20 кілометрів від Києва. Місцеву привокзальну площу можна вважати другою головною в місті. Навіть, стратегічно важливою для мешканців.

Читайте такожЯк метро у Києві відновило свою роботу: фоторепортаж УНІАН

Відсьогодні сюди повернулися маршрутки до Києва. Добратися з Ірпеня відсьогодні до Києва вже можна до станцій метро Мінська, Оболонь та Академмістечко. Загалом місто має п’ять маршрутів до Києва.

"Запуск транспорту насправді врятував людей, адже два місяці, у кого нема свого авто, добиралися на таксі чи попутками", - зазначається в сюжеті. Часто щоб зловити машину і доїхати до столиці, а в годину-пік ще й у заторах, люди витрачали по півтори-дві години. Зараз маршрутки їздять регулярно. Єдине в чому може бути затримка - це черги на зупинках, щоб сісти, адже стояти в салоні - заборонено. Крім того, пасажири мають бути в масках.

Щодо електричок, то поряд є й залізнична станція. Приміського сполучення зараз немає. Утім, вже днями сюди і звідси можна буде їхати потягом. Залізниця завершує погодження маршрутів. Не лише приміських, а й міжобласних і міжнародних.

Раніше УНІАН повідомляв, що в Київській області з вівторка, 26 травня, карантин буде пом’якшено.

Зокрема, дозволені, але при чіткому контролі за дотриманням вимог, регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автотранспортом у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному сполученні. При цьому кількість пасажирів має дорівнювати кількості місць для сидіння.

Читайте також: