В уряді назвали заходи щодо підтримки бізнесу / фото REUTERS

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що уряд вже підготував додаткові заходи для підтримки бізнесу та людей, які втратили частину доходів через карантин вихідного дня.

Читайте також"Як нам жити?!": у Києві підприємці вийшли на антикарантинний "податковий майдан" (фото, відео)

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це він сказав на традиційній селекторній нараді з питань запобігання поширенню коронавірусної хвороби під головуванням президента Володимира Зеленського.

Відео дня

За словами Шмигаля, уряд вже реалізує і підготував додаткові заходи для підтримки бізнесу та людей, які втратили частину доходів через карантин вихідного дня.

«Зокрема ми відновлюємо підтримку для малих підприємців з дітьми, програму з часткового безробіття, коли компенсується частина зарплати робітника. Також будуть діяти «кредитні канікули» для бізнесу в рамках програми «5-7-9», визнання карантину вихідного дня форс-мажором, що допоможе бізнесу в питанні оренди та виконанні інших зобов’язань», – сказав прем'єр.

Він також повідомив, що вже проведено низку зустрічей з бізнесом, який був обмежений у роботі через карантин вихідного дня. У наступні декілька днів така робота буде посилена, зустрічі відбудуться з представниками кожної галузі.

Карантин вихідного дня в Україні

  • У зв'язку з погіршенням епідситуації Кабінет міністрів 11 листопада ухвалив рішення про запровадження в Україні карантину вихідного дня. Він має діяти щосуботи та неділі з 14 до 30 листопада. Дозволено працювати лише продуктовим магазинам, аптекам, поштовим відділенням, ветаптекам, медустановам, АЗС.
  • Мери окремих міст, зокрема Львова, Житомира, Тернополя, Черкас, Дніпра, Одеси, Івано-Франківська заявили, що у їхніх містах не виконуватимуть рішення Кабміну про введення карантину вихідного дня.
  • В Україні за весь час пандемії на COVID-19 захворіли 545 тис. 689 осіб, померли 9 тис. 697. За 15 листопада було виявлено 9 тис. 832 нових хворих.