Мейн-кун пережив стрес через затоплення / скріншот

Відео порятунку мейн-куна Макса із затопленого Херсона швидко облетіло соцмережі, ставши вірусним. Журналісти ТСН дізналися, хто ж витягнув кота-богатиря із зони лиха та де він мешкає тепер.

Коту-богатирю 7 років, важить він близько 10 кілограмів. Наразі тварина перебралася до столиці. "Він зараз дуже лякається гучних звуків, нових людей, йому треба час для того, щоб адаптуватися", - каже власниця пухнастого Вікторія Куликова. Кота взяли у родину, коли йому було три місяці. За паспортом його звали Штірліц.

Вікторія разом із братом Дмитром раніше мешкали у мікрорайоні Корабел у Херсоні. Навесні минулого року вони вирішили виїхати з тоді ще окупованої території до Києва. А їхні бабуся з дідусем навідріз відмовилися покидати домівку, кіт Макс залишився з ними. Не хотіли пенсіонери виїжджати й після підриву росіянами Каховської ГЕС, хоча дідусь важкохворий. Зрештою літніх людей вивезли рятувальники до місцевої лікарні.

Макса тоді забрати не змогли, бо рятувальники працювали під обстрілами й дуже поспішали. Але двері квартири залишили відчиненими. Тварина просто злякалася й втекла. У Херсоні волонтерив однокласник Дмитра Андрій, він і погодився допомогти. Каже, був дуже здивований, побачивши такого величезного кота. Евакуювали чотирилапого човном під обстрілами окупантів. А вже наступного ранку пухнастий був у Києві. 

Порятунок тварин після підриву росіянами Каховської ГЕС

У ніч на 6 червня російські окупанти підірвали Каховську ГЕС, унаслідок чого затопило низку територій, зокрема в Херсонській області. Одразу було оголошено евакуацію населення через катастрофу, рятувальники визволяли з водяної пастки й тварин. 

Міністерство внутрішніх справ України розповіло про те, як допомогти тваринам на підтоплених територіях на прикладі порятунку собаки.

Через теракт на Каховській ГЕС до Одеської області прибиває трупи тварин та домашнє майно постраждалих людей. 

Вас також можуть зацікавити новини: