Ілюстрація REUTERS

Учасники наради з питань запобігання поширенню COVID-19, що відбулася під головуванням президента Володимира Зеленського, розглянули можливість відкриття продовольчих ринків.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, йдеться про понад 280 критих продовольчих ринків.

Читайте такожВ Кабміні розглядають можливість відкриття ринків

«Ми розуміємо, що є певна психологічна втома. COVID-19 втомив не тільки українців. Оскільки продовольчі ринки надзвичайно важливі для виживання та харчування багатьох громадян, потрібно думати, як дати їм можливість працювати безпечно. Встановімо чіткі правила і давайте дозволимо їх відкрити. Треба вчитися жити й працювати у нових умовах», – наголосив Зеленський.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль погодився, що питання відкриття ринків, механізму їхнього безпечного функціонування та чітких санкцій за недотримання правил потрібно розглянути вже у середу, щоб почати відкривати ринки до кінця цього тижня.

Як повідомляв УНІАН, з 11 березня в Україні діє загальнонаціональний карантин для запобігання поширенню коронавірусу. Він діятиме, щонайменше, до 11 травня.

31 березня Міністерство охорони здоров'я дозволило роботу продуктових ринків в Україні на період карантину за умови дотримання протиепідемічних заходів.

Однак уже 16 квітня головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко рекомендував місцевим органам влади заборонити роботу продовольчих, непродовольчих та змішаних ринків.