Компанії українського бізнесмена спрямували 5,5 мільярда на допомогу країні та громадянам від початку великої війни

За 16 місяців повномасштабного вторгнення бізнеси SCM, Фонд Ріната Ахметова та футбольний клуб "Шахтар" спрямували на допомогу Україні, військовим та мирним людям уже 5,5 млрд грн. Про це йдеться у прес-релізі на сайті компанії. 

Головні напрями допомоги – підтримка ЗСУ, гуманітарна підтримка цивільного населення, а також підготовка до відбудови Маріуполя. 

Допомогу від бізнесмена захисники України отримують у рамках ініційованого ним проекту "Сталевий фронт". Це - важливе питання для SCM, адже понад 13 тисяч співробітників бізнесів компанії стали до лав ЗСУ. 

Відео дня

Завдяки "Сталевому фронту" захисники з усієї країни отримують амуніцію, авто, "швидкі" для військових медиків, дрони, тепловізори, приціли, рації, камери, одяг та взуття, аптечки та турнікети, пальне та інше. 

Компанії бізнесмена надали 200 модульних укриттів для військових на передовій, вони здатні витримати удар артилерійського снаряду. Крім того, металургійні підприємства надають сталь для бронезахисту техніки, для бронежилетів та метал для виготовлення мобільних баггі. Крім того, 20 військових бригад отримають від "Укртелекому" 2430 систем управління для посилення зв'язку та бойових можливостей.

Крім того, бізнесмен виділив 1 млрд грн на проект "Серце Азовсталі", у 2023 році заплановано підтримку за ним майже 10 тисяч захисників Маріуполя та членів їхніх сімей.

Також підприємства та проекти бізнесмена надають допомогу мирним українцям у прифронтових зонах та на деокупованих територіях у вигляді продуктів, одягу, ліків, засобів гігієни тощо. Так, фонд бізнесмена з початку війни передав для українців 700 тисяч одиниць медикаментів та понад 630 тисяч продуктових наборів. 

Також постійну допомогу спортсменам, переселенцям, військовим та мешканцям постраждалих від війни регіонів надає і футбольний клуб "Шахтар": покрив усі витрати на лікування в США захисника "Азовсталі", морпіха Михайла Діанова; організував лікування та реабілітацію важкопораненого під Авдіївкою бійця Віталія Шумея у Барселоні.

У SCM заявляють, що вірять у перемогу України, тому інвестують у відбудову зруйнованої інфраструктури, нові виробництва, у створення нових робочих місць та залучення європейських інвестицій. Крім того, бізнесмен виділив на 2023 рік 60 млн грн на створення плану відродження Маріуполя після деокупації у рамках ініціативи Mariupol.Reborn.