Компанія 'Інтергал-Буд' створила комісію для розслідування причин пожежі у ЖК 'Нивки Парк'

Компанія "Інтергал-Буд" створила експертну комісію для розслідування причин пожежі у новобудові ЖК "Нивки Парк", яка відбулася 22 листопада у Києві. Згідно повідомлення пресслужби забудовника, до її складу увійшли спеціалісти з пожежної безпеки та електричних мереж. Найближчим часом вони мають визначити причини загоряння.

"Забудовник проконтролює експлуатаційну компанію з метою виявлення проблем та недопущення таких інцидентів у майбутньому. Окрім цього, вже розпочата екстрена перевірка інших об’єктів та готується звіт щодо дотримання правил пожежної безпеки по кожному з них", – коментує комерційний директор Анна Лаєвська.

На сьогодні комісія розглядає декілька версій пожежі: самостійне втручання мешканців у мережу щитків; умисний підпал. До виявлення причин інциденту забудовник за власний кошт розпочав екстрений ремонт кабельної мережі, ремонт оздоблення місць загального користування, наведення загального порядку в самій будівлі.

Відео дня

Екстрена евакуація проводилася силами охорони житлового комплексу, співробітниками ЖЕКу. Вони першими відреагували на задимлення у будівлі, почали тушити місця загоряння та викликали рятувальників. Щоб ліквідувати вогонь було залучено 35 рятувальників, 11 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки. Жертв та постраждалих немає.