Козацький у вересні повернувся з полону / фото 1+1

Дмитро "Орест" Козацький повертається на військову службу після того, як пережив російський полон. Він був небагатослівним: опублікував лише короткий твіт, який супроводив фото:

"Сьогодні перший день, як повернувся на військову службу".

Мережа в захваті від такого вчинку захисника Маріуполя, йому одразу почали писати слова подяки: "Дякуємо за захист, пане "Орест", "З поверненням і дякуємо за службу!", "Зі Святом. Бережіть себе", "Сил вам!".

Відео дня
Легендарний боєць 'Азова' повернувся на військову службу після російського полону (фото)

Оновлено 20:10: Пізніше "Орест" пояснив, що повернувся на військову службу після реабілітації – "як це має бути по процедурі".

"Я не повернувся на передок, я знаходжусь в мирному, дякуючи нашій армії, місті. Перестаньте, будь ласка, мене героїзувати, краще привітайте ще раз ЗСУ з їх святом", – написав він.

Дмитро "Орест" Козацький - що про нього відомо

Козацький - уродженець Малина Житомирської області. Вступив до лав Нацгвардії, а згодом - "Азова" та переїхав до Маріуполя у 2015-му.

"Орест" - автор кадрів з пораненими українськими воїнами на "Азовсталі". Ці світлини облетіли весь світ, а самого Дмитра стали називати "очі Азовсталі". Напередодні евакуації із залізного серця Маріуполя - заводу "Азовсталь" Козацький оприлюднив ролик "Останній день на Азовсталі".

А по-справжньому легендарним стало фото Дмитра з променем світла, яке називають уособленням сили духу усіх захисників Маріуполя. 

У вересні Козацького разом із ще 200-ма українцями повернули з російського полону.

Вас також можуть зацікавити новини: