Мер Івано-Франківська потрапив у скандал після слів про ромів / "Фіртка"

У моніторингової місії ООН з прав людини прокоментували слова мера Івано-Франківська про необхідність вигнання ромів з території міста.

Про це йдеться у заяві місії в Facebook.

"Ми стурбовані повідомленнями про дискримінацію ромів мером Івано-Франківська. Мер відкрито вимагав від правоохоронних органів силоміць вивезти або затримати ромів, які відмовилися добровільно переїхати в іншу область. Дискримінація етнічних меншин заборонена міжнародним правом з прав людини. Місцева влада повинна просувати толерантність і повагу в суспільстві, особливо в цей час, коли Україна і світ спільно борються з глобальною кризою у сфері охорони здоров'я", - заявили спостерігачі.

Відео дня

Читайте також"Дай грошей, або я на тебе плюну": мер Івано-Франківська пояснив, чим його розлютили роми

У місії ООН нагадали про розслідування поліції після заяви Марцінківа, а також його публічне вибачення. "Ми будемо стежити за розслідуванням і сподіваємося, що воно буде ретельним і неупередженим. В цей час, ми повинні діяти в солідарності разом з громадами і подвоїти зусилля у боротьбі з мовою ворожнечі, дискримінації, нетерпимості і насильства", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, напередодні мер Івано-Франківська Руслан Марцінків доручив правоохоронцям вивезти з міста людей ромської національності на Закарпаття і обурився, що їх "не запакували" раніше.