В уряді сказали, коли будуть виводити з карантину кінотеатри / REUTERS

Міністерство культури та інформаційної політики звернулося до МОЗ з пропозицією почати поетапно виводити кінотеатри з карантинів 2 липня.

Читайте такожУ МОЗ розповіли, як святкувати весілля в умовах карантину

Про це у Facebook повідомив Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Відео дня

За його словами, відкриття кінотеатрів обговорювалось з представниками індустрії, профільними депутатами та головою підкомітету у сфері кінематографу та реклами комітету ВР з гуманітарної та інформаційної політики Павлом Сушко.

Попередньо кінотеатри мали відкритись 10 червня, однак цю дату довелося переглянути. Наразі - дати світових та українських кінопрем’єр перенесені, а кінотеатри мають перспективу роботи «в мінус».

«Все це об’єктивно пояснює причини зміщення дати. Тому запропонували МОЗ наші пропозиції щодо поетапного повернення кінотеатрів до життя з 2 липня. Маю надію, що план буде розглянуто якнайшвидше», - вказав він.

Як повідомляв УНІАН, на початку червня головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко анонсував, що в Україні з 10 червня почнуть відкривати різні установи, закриті через карантин, у тому числі - кінотеатри, санаторії та дитячі табори.