В Україні вирішили мобілізувати ув'язнених / колаж УНІАН, фото УНІАН

Військовослужбовець ЗСУ, командир підрозділу ударних безпілотних літальних апаратів Ігор Луценко назвав "найбільшу небезпеку", яка може дискредитувати ідею мобілізувати ув'язнених в українську армію.

"Це досить серйозний ресурс. Тобто можна фактично розраховувати на кілька бригад. Однак тут дуже важливим є правильний підхід, щоб потім не "спетляли"... Серед підходів може бути якась селекція за статтями, або ще якісь дуже непрямі, скажімо, методи оцінки спроможності людини виконувати бойові завдання і мотивація", - зазначив він в інтерв'ю УНІАН.

Він вважає, що здебільшого в ув'язнених буде мотивація саме "спетляти".

Відео дня

"Ось вони йдуть на базовий курс загальновійськової підготовки, проходять його спокійненько, отримують там зброю і потім зі зброєю кудись перепливають, умовно, через Тису. Усе. Ось такий сценарій може бути. Це найбільша небезпека, яка може дискредитувати взагалі цю ідею", - сказав Луценко.

На його думку, можна робити відбір і дивитися, за якою статтею людину засуджено і яка в неї була поведінка у в'язниці.

Мобілізація ув'язнених в Україні - актуальне

Нагадаємо, як повідомляв УНІАН, в Україні почали ухвалювати перші рішення щодо мобілізації засуджених громадян.

Зазначалося, що двом чоловікам дозволили підписати контракт із Національною гвардією.

Відомо, що 21 травня суд почав розгляд перших подань установ Державної пенітенціарної служби про умовно-дострокове звільнення засуджених від відбування покарання для проходження військової служби.

Вас також можуть зацікавити новини: