Військовий 59 ОМПБр виступив проти посилення мобілізації в Україні / скріншот з відео

Молодший лейтенант, командир підрозділу Р.У.Г. у складі 59 ОМПБр Гамлет Авагян з позивним "Гамлет" заявив, що не бачить сенсу у посиленні мобілізаційного законодавства в Україні. Про це він розказав в інтерв'ю Укрінформу.

"А який сенс? Якщо людина не буде воювати, він не хоче, ми туди його відправимо, поставимо в окоп і його вб'ють. Адже він не хоче воювати, у нього одна думка, як втекти. Я не можу дати на це відповідь, якось же я це роблю, у мене всього вистачає. У мене навіть бувають такі ситуації, коли я своїм побратимам, комбатам даю своїх людей, тому що в мене їх достатньо. Можна різне придумати", – сказав командир.

Крім того, Гамлет додав, що в їхньому підрозділі за весь час повномасштабної війни не було жодного мобілізованого. Усі самостійно приходили до підрозділу. 

Відео дня

"Я в першу чергу думаю про те, щоб не було втрат. У нас за весь час, купу штурмів, у нас лише 6 втрат за весь час. Так, поранені є, їх багато, але втрат шестеро. Це нормальний результат, все залежить від керівника. Я ніколи не відправляв людей на штурми пішки, адже навіть 200 метрів пройти – втрати вже будуть 50%", – розповідає Гамлет.

Командир також додав пояснив, що якщо нові люди, які до них доєдналися, відмовляються йти у штурм, він їх не змушує. Натомість, шукає інші призначення. Наприклад, посаду водія абощо. Крім того, Гамлет пояснив, яка мотивація у його бійців ставати до лав Сил оборони. 

"Для іноземців – це досвід, грошима ми їх не здивуємо. Що стосується наших хлопців, то гроші їм потрібні, щоб родини жили. А вони самі бачать ставлення, у них є особистий простір після кожного штурму. Вони можуть займатися тим, чим хочуть, до наступного штурму. До когось дружини приїжджають, є в них особистий простір. І я їх ніколи не заганяю під рамки – треба на три дні поїхати додому, звісно, їдь. Вони це бачать і у нас як родина, мене мало хто командиром називає, я за кожного, який би він не був, він мій".

Ситуація з мобілізацією в Україні

На думку військовослужбовця 56 ОМПБр Збройних сил України Сергія Гнезділова, мобілізація сьогодні суттєво відрізняється від тієї, яка була на початку війни з Росією у 2014 році.

Тим часом у Верховній раді триває робота над новим законопроектом про мобілізацію. За словами заступника голови комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Єгора Чернєва, передача законопроекту на голосування – це питання днів, а не тижнів.

Вас також можуть зацікавити новини: