Степанов констатував, що українським медикам потрібні саме костюми біологічного захисту \ фото УНІАН

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов спростовує інформацію про закупівлю костюмів для медиків за завищеними цінами.

Читайте такожУ МОЗ назвали основний критерій для початку виходу України з карантину

Про це він заявив в ефірі одного з українських телеканалів. «Немає жодного завищення (закупівлі за завищеними цінами – УНІАН), бо порівнюють костюми біологічного захисту від вірусних агентів з костюмом, який має назву «робочий одяг», тобто, це - костюм маляра або костюм, який використовується в роздрібній торгівлі», - сказав він.

Відео дня

Степанов констатував, що українським медикам потрібні саме костюми біологічного захисту, щоб вони не захворіли під час контактів з інфікованими коронавірусом.

«На сьогоднішній день 20% від усіх хворих – це медики, саме тому МОЗ закуповував костюми біологічного захисту, а не робочий одяг», - пояснив міністр.

«Те, що були завищені ціни, - це банальна маніпуляція, яка не має нічого спільного з реальністю», - наголосив Степанов.

Як повідомляв УНІАН, за даними Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, за місяць з початку карантину (12 березня) Україна витратила майже 1,5 млрд грн на закупівлю засобів і послуг для боротьби з коронавірусом у країні.

23 квітня заступник міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова пояснила, що закупівля дорожчих костюмів для медиків - по 488 грн замість 300 грн за штуку в іншого постачальника - зумовлена кращим ступенем захисту.