В регіонах України вводять комендантську годину / фото REUTERS

На Чернігівщині запроваджено комендантську годину на території усієї області з 21:00 до 06:00.

Про це повідомив голова Чернігівської ОДА В'ячеслав Чаус.

За його інформацією, це необхідний захід, і що тільки так можна вберегтися від провокацій, які можливо будуть застосовуватися ворогом.

Відео дня

"Маю велике прохання: зберігайте спокій. Я хотів би запевнити вас, що ця ніч буде спокійною, але цього не зроблю. Ми маємо бути на сторожі, маємо очікувати будь-якого розвитку подій", - зазначив Чаус.

Також він підкреслив, що ЗСУ захищають Чернігів, інші населені пункти і гідно приймають виклики від російських ворогів.

Також комендантську годину ввели в Одесі та Одеській області, повідомила місцева влада.

"Комендантська година вводиться з 23:00 24 лютого до 06:00 25 лютого", - йдеться у повідомленні. Зазначається, що наразі триває нарада оперативного штабу.

У Вінницькій області відсьогодні діятиме комендантська година з 22:00 до 7:00, повідомив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

"Це вимушений крок, але в нинішніх умовах військової агресії та воєнного стану, необхідний задля безпеки вінничан. Тому прошу усіх: вчасно повертатися додому. За крайньої потреби для пересування містом під час комендантської години, зокрема, працівникам змін підприємств критичної інфраструктури обов’язково потрібно мати при собі документи, що посвідчують особу", - зазначив Борзов.

Також комендантську годину запровадили на всій території Полтавської області. Вона діятиме з 22:00 до 06:00 годин. Громадський транспорт у цей час не працюватиме.

У цей період заборонено перебувати на вулиці та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток і посвідчень.

Їх матимуть винятково працівники підприємств, установ і організацій, що забезпечують життєдіяльність області.

Отримання перепусток координують райдержадміністрації.

У разі небезпеки люди безперешкодно можуть прямувати до бомбосховищ і в комендантську годину. При собі потрібно обов’язково мати паспорт.

Також у зв'язку із російським вторгненням, на територіях Харківської та Дніпропетровської областей запроваджується комендантська година із 22:00. до 06:00 годин.

Відповідні повідомлення оприлюднено на facebook-сторінках обласних держадміністрацій.

Зазначається, що жителям Харківщини заборонено в цей час перебувати на вулицях та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток чи посвідчень особи.

Але громадяни в разі небезпеки безперешкодно можуть прямувати до бомбосховищ і в комендантську годину. Лише необхідно при собі мати посвідчення особи.

На території Дніпропетровщини у комендантську годину мешканцям регіону заборонено з’являтися на вулицях без особливого дозволу. Заборона не стосується лише людей, які забезпечують життєдіяльність області. На території Дніпропетровщини патрулювання та охорона об’єктів ведеться в посиленому режимі.

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук зазначив, що ворожі війська на територію області не увійшли, постраждалих серед цивільного населення нині немає.

Вас також можуть зацікавити новини: