Шкарлет розповів про зарплати в президентському університеті / фото УНІАН

Найкращі викладачі президентського університету, який планують створити в Україні, зможуть отримувати від 4 тисяч "доларів або євро" зарплати - цього хоче президент Володимир Зеленський.

Про це заявив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Дайте спочатку концепцію напишемо. Тому що вже одне речення було озвучене про зарплату. Але коли з президентом говорили, то він сказав, що ми хоча би для найкращих маємо виконати ту зарплату в ті 4 тисячі, хоча би стартувати з цього. Але це будуть кращі, які спроможні", - пояснив очільник МОН.

Відео дня

Як повідомлялося, під час виборчої кампанії 2019 року у штабі тодішнього кандидата в президенти Володимира Зеленського запрошені експерти говорили про можливість забезпечити на рівні 4 тисячі доларів зарплати українських учителів. Сам тодішній кандидат Зеленський говорив: "Коли ми були на Кіпрі… Кіпр – воююча країна. Ну як воююча, там заморожений конфлікт. І в цій частині, грецькій, там усі хочуть стати вчителем. Там щось таке – 3-4 тисячі заробітна плата".

Раніше в Офісі президента заявили, що мета створення президентського університету полягає в необхідності підвищення конкурентоспроможності вищої освіти на глобальному ринку освітніх послуг, більшої адаптивності до сучасних освітніх технологій і більшої інтегрованості у світові наукові системи.