Зоряна Топорецька / фото facebook com 

Чим довше уряд і парламент затягуватимуть зі змінами до податкового законодавства, тим довше процвітатиме нелегальний гральний бізнес і тим більші збитки будуть у державного бюджету.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на доктора юридичних наук, доцента Зоряну Топорецьку.

"Держава змушує легальний бізнес йти у тінь і порушувати закон, адже працюючи легально організатор ще залишається винен державі гроші як плату за ліцензію. Ну або заплативши за ліцензію, не залишається коштів на податки. Або ж необхідно обманювати гравця і занижувати відсоток виграшу. Так чому ж держава створює такі умови оподаткування, які не дозволяють організатору працювати легально і платити податки?" - зазначає юрист.

Відео дня

Фактично ринок грального бізнесу обкладають податками за ставками і за моделлю, яку встановили з ухваленням Податкового кодексу України у 2010 році, коли вже півтора року гральний бізнес був заборонений в нашій державі, зазначає вона.

За її словами, в Україні найвища плата за ліцензії і одна з найбільших податкових ставок у Європі.

"З урахуванням найвищої у Європі вартості ліцензій навантаження на галузь досить велике, що робить більш вигідним працювати в Україні нелегально, адже в Україні один об'єкт оподаткування оподатковується кілька разів", - додає Топорецька.

Крім того, через подвійне оподаткування страждають і гравці, яких держава фактично змушує йти в нелегальні заклади.