Також у гаражі військовослужбовця виявили предмети, схожі на гранати \ facebook.com/mvs.gov.ua

На Харківщині затримано командира одного з підрозділів Збройних сил України на крадіжці 2 тис. л пального з військової частини у Чугуєві.

Читайте такожУ військовій частині на Київщині начальник складу вкрав 100 тонн дизпалива на мільйон Про це повідомляє Державне бюро розслідувань. Досудовим розслідуванням встановлено, що військовослужбовець, зловживаючи своїм службовим становищем, викрадав паливо-мастильні матеріали з військової частини, що дислокується в місті Чугуїві Харківської області. У подальшому він збував пальне цивільним особам.

Під час обшуків на території військової частини слідчими вилучено автомобіль марки КамАЗ 4310, з якого злито та викрадено дизельне пальне, автомобіль марки «Фольксваген ЛТ», яким вивозилося викрадене пальне та дизельне пальне в бочках в кількості понад 2 тис. л.

Відео дня

Також у гаражі військовослужбовця виявлено предмети, схожі на гранати, підривачі, електродетонатори, міну МОН-50, тротилову шашку, патрони калібру 5,45 мм, ручні димові гранати РДГ-2Б та 200 л пально-мастильних матеріалів.

Наразі командира затримано в порядку ст. 208 КПК України та вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру у викрадені, привласнені, вимаганні зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодінні ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем в умовах особливого періоду (ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу).

Також готується клопотання щодо обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У разі доведення вини військовослужбовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Новини по темі: