Темпи захворюваності на COVID-19 в області пішли на спад / фото krapka.rv.ua

На Рівненщині в рамках послаблення карантинних обмежень закладам харчування дозволили приймати відвідувачів всередині приміщень, також відновлюється робота закладів культури і кінотеатрів.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення ухвалене членами обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на позачерговому засіданні 15 липня.

«Рівненщина вийшла з «червоної зони», тож приймати відвідувачів у приміщеннях ресторанів і кафе, інших закладів харчування дозволено», - зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Відео дня

Зокрема, прийнятим рішенням передбачено відновити роботу закладів харчування не лише на відкритих майданчиках, а й у приміщеннях за умови наповненості залів не більше 50%, дотримання обов’язкового температурного скринінгу на вході, відстані між столиками не менше двох метрів, перебування за столиком не більше чотирьох людей.

Зазначається, що заклади громадського харчування повинні закінчувати роботу до 23:00, провітрювати та дезінфікувати приміщення. Персонал має обслуговувати відвідувачів у засобах індивідуального захисту.

Окрім того, питання про відновлення роботи ресторанів, кафе та барів у приміщеннях рекомендовано розглянути відповідним міським та районним комісіям з питань ТЕБ та НС.

Також дозволено роботу закладів культури та кінотеатрів при умові наповненості залів не більше 50%.

Станом на ранок 15 липня на Рівненщині зафіксовано 4813 випадків захворювання на коронавірус, з них 84 – летальні. Вилікувалась 3101 особа. За минулу добу в області зареєстровано 31 новий випадок COVID-19.