Протиепідемічні заходи посилюються через збільшення показників захворюванності на COVID-19 / фото УНІАН

На Закарпатті через збільшення показників захворюваності на COVID-19 посилили протиепідемічні заходи.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-центрі Закарпатської ОДА, відповідне рішення ухвалила регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Зазначається, що станом на 09:00 22 червня в області лабораторно підтверджено COVID-19 у 2188 осіб, 57 померли, 842 вилікувались.

Відео дня

За інформацією державної установи «Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України», наразі в регіоні інцидентність (кількість нових випадків СОVID-19 за останні 7 днів на 100 тисяч населення) становить 40,51 при заявленому показнику не більше 12 осіб на 100 тисяч населення. Крім того, кількість тестувань методом ПЛР, проведених за останні 7 днів, на 100 тисяч населення становить 38,82 при заявленому показнику не менше 12 на 100 тисяч населення. Також, за даними центру, завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я першої хвилі сягає 59,63 % при заявленому показнику не більше 50%.

«З огляду на цю інформацію й було прийнято рішення скасувати послаблення протиепідемічних заходів, введених на території Закарпатської області рішенням регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 29 травня 2020 № 8 (із змінами від 18.06.2020)», - уточнили в ОДА.

Рішенням комісії з 25 червня на території області заборонено проведення планових госпіталізацій в закладах охорони здоров’я, крім надання меддопомоги вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим, пацієнтам з онкологічними захворюваннями, а також проведення інших невідкладних і термінових заходів з госпіталізації, якщо внаслідок їх перенесення (відтермінування) існує значний ризик для життя або здоров’я.

Термін дії рішення – до покращення епідемічної ситуації та прийняття окремого рішення.

Також заборонено у вихідні та святкові дні регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів громадським автомобільним транспортом у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному сполученні.

В ОДА повідомили, що з 23 червня будуть встановлені контрольно-пропускні пункти на перевалах в Закарпатській області, зокрема, на автодорогах Н-09 «Мукачево-Рогатин-Львів» та М-06 «Київ-Чоп».

«Здійснювати пропуск осіб через ці пункти будуть лише після проведення температурного скринінгу з безконтактною термометрією всіх пасажирів, фіксації часу перетину, номерів транспортних засобів та напрямку руху, місця відбуття та прибуття транспортного засобу (пасажирів)», - додали у відомстві.

Окрім того, владі на місцях та органам державної реєстрації актів цивільного стану слід забезпечити завчасне надання до органів Національної поліції інформації про проведення запланованих урочистих заходів, пов’язаних із укладанням шлюбу для здійснення контролю за дотриманням карантинних вимог.