Пенсіонери-силовики, прокурори, судді та депутати мають воювати, - нардеп

Народний депутат Сергій Нагорняк вважає, що воювати мають також пенсіонери-силовики, прокурори, судді та народні депутати.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Телеграф". Він підкреслив, що рідні військових, які два роки перебувають на фронті, хочуть зрозуміти, коли їх близькі повернуться додому.

"Цих людей дратує, що сусід, який живе поруч і є здоровим чоловіком, не йде на фронт. В той час як її чоловік/брат/син воює, і кінця цьому не видно. Перше, що потрібно вирішити цим законопроектом (про мобілізацію - УНІАН), це питання демобілізації. Друге — власне мобілізації. Сьогодні ми вже не бачимо біля військкоматів черг з мотивованих людей, які готові йти захищати Україну", - зазначив Нагорняк.

Відео дня

На його думку, люди мають побачити, що захищати країну треба всім — від найвищих чиновників до сільських голів та селищних депутатів. 

"В тому числі, мова про пенсіонерів з-поміж силовиків, які вміють поводитись зі зброєю і зазвичай рано йшли на пенсію. Прокурори, судді, народні депутати", - заявив він.

Парламентар наголосив, що нардепи також повинні своїм прикладом показати, що ця мобілізація починається не знизу, а зверху, що мобілізуються всі категорії населення, і якихось захищених каст в нас немає. 

"Тільки в такому випадку мобілізація може спрацювати. У людей є шалений запит на справедливість, і влада повинна його забезпечити. Також є інший важливий момент — висока фінансова мотивація для новобранців, які приймуть для себе рішення добровільно йти до ТЦК і захищати Україну", - пояснив Нагорняк.

Мобілізація в Україні - останні новини

Як повідомляв УНІАН, раніше голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія запропонував влаштувати військові навчання для усіх держслужбовців та народних депутатів. Нардеп зазначив, що вони мають проходити їх на загальних умовах з іншими українцями, однак для депутатів це не буде навчання full-time.

За словами парламентаря, це може мотивувати українців не боятися мобілізації та проходити навчання.

Арахамія підкреслив, що потрібно розʼяснити українцям, як саме відбувається мобілізація, оскільки багато хто думає, що після отримання повістки і проходження ВЛК відразу відправляють в "учебку", де не має достатнього навчання, в потім – на фронт.

Вас також можуть зацікавити новини: