Петришин влаштував банкет у перший день на новій посаді / фото te.20minut.ua

Прокурора Тернопільської області Миколу Петришина звільнили через кілька днів після призначення.

Про це повідомив Центр протидії корупції на своїй сторінці в Facebook.

Подробиці скандалу / фото facebook.com/antac.ua

Зазначається, що прокурор влаштував на робочому місці банкет, на якому пообіцяв підлеглих «їб*ти як тупих свиней».

Відео дня

Звільнення прокурора Петришина: подробиці скандалу

За інформацією ЦПК, 30-річного Миколу Петришина призначили прокурором Тернопільської області 14 вересня.

«У перший же день прокурор влаштував бенкет, на якому змушував підлеглих обіцяти «виконувати будь-які накази». А якщо вони не будуть підкорятися, то пообіцяв їх «їб*ти як тупих свиней», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наступного дня Микола Петришин заявив, що ніякого банкету не було. Однак 16 вересня в Києві відбулося засідання дисциплінарної комісії Генпрокуратури, і йому рекомендували подати у відставку:

«Офіційна причина звільнення – це нерозуміння з колегами, а неформальна – п'янка на робочому місці і невідповідна поведінка».

Микола Петришин: що про нього відомо

  • Микола Петришин народився 1 травня 1990 року в місті Яворів Львівської області.
  • У 2012 році закінчив Національний університет «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого», у 2019 році – Національну академію державного управління при Президентові України.
  • З серпня 2012 року працював на посадах слідчого, старшого слідчого Львівської прокуратури з нагляду за додержанням законів у військовій сфері Західного регіону України, слідчого з особливо важливих справ слідчого відділу слідчого управління Генеральної прокуратури України, слідчого з особливо важливих справ Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України, проходив службу на посаді військового прокурора Донецького гарнізону, військового прокурора Дарницького гарнізону Центрального регіону України.
  • За інформацією ЦПК, за останні пару років у нього у власності з'явилися 2 квартири, 200-метровий будинок у Києві, земельні ділянки та 4 автомобілі.