Депутати можуть ухвалити законопроект про мобілізацію вже середині квітня / колаж УНІАН, фото УНІАН

Народний депутат України та член комітету Верховної ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Федієнко прокоментував наявні обмеження для ухилянтів у законопроєкті про мобілізацію.

За його словами, багато громадян переплутали володіння транспортним засобом та керуванням та вже почали переписувати автівки на своїх дружин.

"Ця норма стосується суто керування транспортним засобом. Зараз ця норма залишилась в проекті закону і є механізм перенесення її в адміністративний кодекс", - додав він.

Відео дня

Нардеп упевнений, що законопроект про мобілізацію потрапить до парламенту в кінці березня, а депутати можуть ухвалити його вже середині квітня. Кількість правок до нього скоротилася вдвічі після розгляду в комітеті.

Законопроект про мобілізацію - останні новини

Народний депутат від фракції "Слуга народу", заступник голови комітету з питань прав людини Руслан Горбенко переконаний, що при мобілізації вживати заходів, щоб людину заставити служити і воювати - це, скоріше, неефективно.

На думку адвоката Юрія Танасійчука, обмеження військовозобов’язаних у законопроекті про мобілізацію мали б стати частиною заходів щодо зменшень прав громадян України, які не дотримуються свого конституційного обов'язку.

Вас також можуть зацікавити новини: