Святковий салют / фото УНІАН

Понад 60% українців вважають, що після закінчення воєнного стану влада має дозволити використання феєрверків і салютів.

Про це свідчать результати всеукраїнського опитування громадської думки "Омнібус", проведеного у грудні 2022 року Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

"Більшість респондентів (61%) вважають, що після закінчення воєнного стану варто відновити дозвіл на використання феєрверків і салютів, хоча є відмінності щодо термінів, коли можна знову дозволити", - сказано у прес-релізі за результатами опитування.

Відео дня

Так, 29% респондентів вважають, що це можна зробити одразу після закінчення воєнного стану, 7% – протягом трьох місяців після закінчення воєнного стану, 25% – протягом першого року.

При цьому наполягають на забороні використання феєрверків і салютів назавжди лише 21% громадян. Решта 18% мають невизначене ставлення щодо питання заборони використання феєрверків та салютів.

4-27 грудня 2022 року КМІС провів всеукраїнське опитування громадської думки "Омнібус". На замовлення асоціації "Фахова асоціація піротехніків України" до опитувальника були додані запитання, що стосувалися використання феєрверків і салютів.

Опитування проводилось методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (computer-assistedtelephoneinterviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Формально за звичайних обставин статистична похибка такої вибірки не перевищувала 2,4%.

інфографіка УНІАН

Вас також можуть зацікавити новини: