В Одесі закрили скандальну виробництво / vitaclinica.ru

Закрито скандальну справу про розміщення в інтернеті відеозаписів гінекологічних УЗД, зроблених в Одеському онкологічному диспансері.

Як повідомило УНІАН джерело в прокуратурі Одеської області, справу, яку розслідувала поліція, закрито у зв'язку з «відсутністю складу злочину».

«Експертиза показала, що відео на камерах не є порнографією», - пояснив співробітник наглядає відомства.

Відео дня

Згідно з відповідною постановою Київського районного суду Одеси, до суду надійшло клопотання про зняття арешту з майна, вилученого в ході слідства. Йдеться про мобільні телефони, ноутбук, пристрої для приглушення радіосигналів, пристрої з вбудованою прихованою камерою, брелоку з вбудованою прихованою камерою (у вигляді ключа від сигналізації автомобіля) та ін.

Читайте такожПорно-скандал в Одесі. Як пацієнтки гінеколога мимоволі виявилися "актрисами" для відеороликів "18+"

У клопотанні сказано, що в рамках кримінального провадження не повідомлялось про підозру жодній людині, експертизи не підтвердили факту використання вилученої техніки і пристроїв для будь-якої злочинної діяльності тощо.

Суд відмовив у клопотанні про зняття арешту з майна.

Як повідомляв УНІАН, у листопаді 2019 року в Одесі поліція почала розслідування факту розміщення в Інтернеті відеозаписів гінекологічних ультразвукових досліджень пацієнток, зроблених в Одеському обласному онкологічному диспансері.

Провадження було відкрито за ч. 3 ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України.

Читайте такожОдеський гінеколог розповів свою версію порноскандалу (фото)

Повідомлялося, що в Причорноморське управління кіберполіції Нацполіції України звернулася жінка із заявою про те, що на Інтернет-ресурсі pornolab.net невідомі розповсюдили відео порнографічного характеру. На цьому відео – заявниця під час проведення процедури УЗД в онкодиспансері.

В ході оперативно-розшукових заходів встановлено, що в кабінеті лікаря онкодиспансеру встановлено приховану камеру, на яку знімалася процедура УЗД. Також встановлено, що на згаданому Інтернет-ресурсі опубліковано збірку порнографічних відеозаписів з цієї камери відеоспостереження, встановленої в кабінеті гінекологічного відділення. У цих відеоматеріалах містяться записи з початку 2018 року до квітня 2019 року.