Через підпали в Україні горять ліси, страждають тварини / Фото: МВС

В Україні з початку року вже виникло близько 23 тисяч пожеж в екосистемах, що у 1,5 раза більше, ніж торік.

Про це йдеться у відеозверненні голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Миколи Чечоткіна, розміщеному на його сторінці у Facebook.

Читайте такожУ Житомирській області за останні дні – чотири нові пожежі

Відео дня

«Від себе особисто та від багатотисячного колективу рятувальників звертаюсь до всіх громадян з проханням припинити випалення залишків рослинності, трави та сміття. В нашій державі з початку року вже виникло близько 23 тисяч пожеж у природних екосистемах, що у півтора раза більше, ніж у минулому році, а площа пройденого вогнем збільшилась у три рази і становить майже 60 тисяч гектарів. Це без урахування останніх пожеж у Зоні відчуження та на Житомирщині», - заявив він.

За словами Чечоткіна, основною причиною пожеж є людський фактор: люди або свідомо випалюють поля, або необережно поводяться з вогнем, внаслідок чого надзвичайно страждає лісовий фонд держави.

«Вогонь на десятках тисяч гектарів знищує все живе на своєму шляху, знищується житло та майно людей, а також зазнає непоправних втрат навколишнє середовище, гинуть тисяч тварин», - наголосив він.

За словами голови ДСНС, особливе занепокоєння викликає стан з пожежами в Житомирській області, де в екосистемах виникло понад 1,5 тис. пожеж, 50 з яких тільки за останні три доби.

Як повідомляв раніше УНІАН, у Зоні відчуження та Житомирській області продовжують тліти ліси. Рятувальники гасять окремі осередки тління пеньків, залишків деревини й торф’яника.