REUTERS

Станом на 7:00 29 квітня у лісах Чорнобильської зони рятувальники гасять окремі осередки тління пеньків, залишків деревини й торф’яника.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС та додатково 3 шляхопрокладачі Збройних Сил України.

Відео дня

Читайте такожВ ДСНС відзвітували про локалізацію пожежі у Чорнобильській зоні

Інженерною технікою створено 1 тис. 30 км мінералізованих смуг. До гасіння залучено 590 осіб та 150 одиниць техніки, з них від ДСНС 487 членів особового складу та 110 одиниць техніки, у тому числі 2 вертольоти, якими 28 квітня здійснено 52 скиди - 104 т води (з початку робіт здійснено 2 тис. 312 скидів – 5 тис. 294 т води).

Тим часом на Житомирщині пожежі у лісах Овруцького району та Білокоровицького й Олевського лісництв локалізовані.

Рятувальники допомагають у гасінні окремих осередків тління трав’яного настилу, лісової підстилки, пеньків та деревини в осередках пройдених вогнем. До гасіння залучено 204 особи та 38 одиниць техніки.

У лісових масивах Білокоровицького та Олевського лісових господарств проводиться гасіння окремих осередків тління трав’яного настилу, лісової підстилки, пеньків та деревини в осередках пройдених вогнем. До гасіння залучено 92 особи та 19 одиниць техніки.

Водночас пожежа в Олевському районі на території Поліського природного заповідника, про яку стало відомо 28 квітня, досі ліквідується.

Силами ДСНС надається допомога у гасінні окремих осередків трав’яного настилу, лісової підстилки, пеньків та деревини. До гасіння залучено 201 особа та 39 одиниць техніки, в тому числі від ДСНС 61 членів особового складу та 14 одиниць техніки, з них 3 літаки АН-32П, якими 28 квітня здійснено 8 скидів - 64 т води.