Представники ФБУ звільнили тренера юнацької збірної України з боксу, підробивши документи - заява

Тренера юнацької збірної України з боксу Олександра Остапчука звільнили, підробивши документи. Про це він заявив на прес-конференції ініціативної групи "Український бокс. Перезавантаження" 21 лютого в агенції "Укрінформ".

Майстер спорту міжнародного класу Остапчук обіймав посаду старшого тренера юнацької збірної команди України з 2017 до 2020 року. За його словами, у 2020 році через карантинні обмеження щодо коронавірусу скасували низку спортивних заходів серед юнаків в Україні та Європі, а також заходи, пов'язані з підготовкою спортсменів.

Таким чином, у 2020 році не було визначено складу юнацької збірної України з боксу.

Відео дня

"У середині серпня 2020 року телефоном зі мною зв'язувався виконавчий директор ФБУ Донатос Піскун, який наполегливо вимагав, щоб я написав заяву про звільнення з посади старшого тренера. Аргументував він свою вимогу тим, що Міністерство молоді та спорту не фінансує скасованих заходів, та, відповідно, мені не можуть нараховувати зарплату", - розповів Остапчук.

Після його звернення до Міністерства з'ясувалося, що розпоряджень не було, і заробітна плата всім тренерам усіх збірних зберігалася попри скасування змагань.

"Я прийняв рішення, що заяви не писатиму", - розповів він. Але тиск та погрози з боку Піскуна продовжилися.

"Наприкінці вересня я дізнався, що був звільнений за заявою, написаною мною ж. З цього приводу я звернувся до адвоката, ми подали запит до Міністерства і підтвердилася інформація", - розповів він, уточнивши, що його підпис підробили. Після цього він звернувся до суду.

Наразі справа перебуває у суді, під час її розгляду судова експертиза почерку підтвердила підробку.

Нагадаємо, конфлікт у Федерації боксу України розпочався 17 грудня 2021 року, коли Володимир Продивус оголосив про переобрання його на посаду президента ФБУ, проте виборча конференція пройшла без кворуму, і з її результатами не погоджуються 15 із 25 регіональних федерацій боксу. Незабаром було оприлюднено низку документів, які свідчать про систематичні заборгованості ФБУ спортсменам та фінансові махінації.

Ініціативна група "Український бокс. Перезавантаження" направила звернення до керівництва країни, профільного міністерства та комітету Верховної Ради з проханням втрутитися в ситуацію, захистити право членів організації на самоврядування, а також провести фінансовий аудит роботи команди Продивуса протягом 15 років, які він очолював Федерацію.