РФ може завдати ударів по лікарнях / фото ua.depositphotos.com

У Києві евакуюють дві лікарні через відео з анонсом удару російських окупантів по них.

Як зазначається у повідомленні в Telegram-каналі Київської міської державної адміністрації, місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вул. Богатирській. "Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. І що, нібито, в цих лікарнях перебувають військові", - пояснили у КМДА.

Зауважується, що це "абсолютна брехня і провокація ворога, яку він намагається використати для удару по соціальній інфраструктурі столиці". "Щоб убезпечити хворих дітей, їхніх батьків і медичний персонал, влада столиці зараз робить усе можливе, аби перевезти пацієнтів та медиків в інші медзаклади столиці", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що місто звернулося до Служби безпеки України та Міністерства охорони здоров'я по допомогу та поінформувало про заходи, яких вживає для збереження життя та здоров'я пацієнтів і персоналу лікарень.

Оновлено о 17:30: Вчора "Білоруське телеграфне агентство" (БЕЛТА) на своєму каналі в сервісі YouTube поширило відео виступу голови Комітету державної безпеки Білорусі (КДБ) Івана Тертеля на VII Всебілоруських народних зборах. 

Він заявляє, що білоруські добровольці, які воюють на боці України, планують захопити один із прикордонних населених пунктів РБ.

"Усі ці особи, їхня діяльність і плани комітету відомі. У боротьбі з тероризмом діємо за законами воєнного часу, рішуче і без вагань. Серед терористів та їх пособників є і вбиті, і поранені. Усіх їх спіткає заслужена кара. Навіть попри те, що своїм лігвом вони обрали київські лікарні за адресою Богатирська 30 і 32, де фактично сховалися за спинами хворих дітей", - сказав Тертель.

Ворог анонсував удари по двох лікарнях Києва: людей терміново евакуюють (відео)

Атаки на Київ: останні новини

Як повідомляв УНІАН, 25 березня у Києві під час повітряної тривоги пролунали вибухи. Російські окупанти завдали ударів по місту двома балістичними ракетами, які запустили з тимчасово окупованого Криму. Українським захисникам вдалося знищити їх.

Влучання уламків було зафіксоване в Печерському, Солом’янському та Дарницькому районах Києва. Повідомлялося про кількох постраждалих.

Вас також можуть зацікавити новини: