Генерал-майор Серге Мул потрапив у скандал за участю поліції / фото dpsu.gov.ua

Головний прикордонник Одеської області, генерал-майор Сергій Мул у листопаді 2022 року попався патрульним з ознаками алкогольного сп'яніння за кермом незареєстрованого автомобіля, але йому поки вдається уникати відповідальності за це, пише журналіст "Української правди" Михайло Ткач.

"На відео з бодікамер поліцейських, яке опинилося у розпорядженні редакції, можна побачити, як 14 листопада минулого року головного прикордонника Одещини Мула зупиняє поліція майже о другій годині ночі після початку комендантської години в місті Одеса. Поліцейські запитують,"чому Мул їхав у місті з увімкненим дальнім світлом". Мул пояснює, що "був у телефоні". А далі, коли правоохоронці попросили прикордонника показати документи, просто взяв і спробував повернути нас у часи каст, коли різних носіїв посвідчень не можна було зупиняти. Особливо тих, які відзначали звільнення Херсона", - зазначив журналіст.

Судячи з відео, пред'явити документи на авто і здати тест на алкоголь чиновник навідріз відмовився, активно розмахуючи всілякими "корочками". Поліцейському ж, який спробував скласти протокол, Мул заявив: "Принциповий? Ризикни".

За словами Ткача. далі прикордонник застосував "повний набір зловживань": "Від дзвінків до когось "поговоріть з ними" до "військового з автоматом і у масці", який приїхав забирати Мула з поліцейських "лещат".

Генерал-майор Серге Мул потрапив у скандал за участю поліції / скріншот з відео "Української правди"
Генерал-майор Серге Мул потрапив у скандал за участю поліції / скріншот з відео "Української правди"

У результаті обидві обставини - і ознаки алкогольного сп'яніння, і керування незареєстрованим автомобілем - у суді "помножили на нуль", додав Ткач.

"Нуль відповідальності для генерал-майора Мула. Тому що, бачте, він майже о п'ятій ранку того ж дня, виявляється, поїхав здавати кров і сечу, а "новоявлені обставини", які суд, звичайно, засекретив, дозволили уникнути відповідальності за номерні знаки "прикриття", - вказав журналіст.

Як зазначив Ткач, на пряме ж запитання журналістів про його спілкування з поліцейськими, Мул відповів вже майже традиційним для таких випадків: "а чому ви не на фронті?".

Нагадаємо, генерал-майор Сергій Мул "прославився" на всю країну в січні поточного року в рамках скандалу з його підлеглою - прес-офіцеркою Південного регіонального управління Держприкордонслужби України Іванною Плантовською, яка під час повномасштабного вторгнення поїхала у Париж зустрічати Новий Рік і хвалилася у соцмережах кадрами з відпочинку.

Вас також можуть зацікавити новини: