Українці будуть змушені стати біженцями через холод / фото ua.depositphotos.com

За оцінкою ВООЗ, ще 2–3 мільйони українців покинуть свої домівки в пошуках тепла та безпеки.

Уся ця ситуація також негативно позначається на їхньому психічному здоров'ї, зазначили в організації.

"Ми очікуємо, що ще 2–3 мільйони українців покинуть свої домівки в пошуках тепла та безпеки. Вони зіткнуться з унікальними проблемами зі здоров’ям, зокрема респіраторними інфекціями, такими як COVID-19, пневмонія та грип, а також серйозним ризиком дифтерії та кору серед невакцинованих груп населення", - додали у ВООЗ.

Відео дня

Вказується, що українські сім'ї будуть змушені звернутися до альтернативних методів обігріву. Йдеться про спалювання деревного вугілля чи дров, використання генераторів на дизельному паливі чи електричних обігрівачів. 

Вплив токсичних речовин становить ризики для здоров'я дітей, людей похилого віку та людей із захворюваннями дихальної та серцево-судинної системи. Крім того, не виключаються випадкові опіки та травми. 

 "Усе це негативно позначається на психічному здоров’ї українців. Цього тижня війна вступає в 9-й місяць, і вже близько 10 мільйонів людей знаходяться під загрозою психічних розладів, таких як гострий стрес, тривога, депресія, вживання психоактивних речовин і посттравматичний стресовий розлад, або ПТСР", - підсумували в організації.

Українські біженці: останні новини

За даними управління Верховного комісара ООН у справах біженців, близько 4,5 млн українських біженців наразі зареєстровані за різними схемами захисту у країнах Європи, багато з них у країнах ЄС, які межують з Україною – Словаччині, Польщі, Угорщині та Румунії.

Єврокомісія продовжить на рік правила прийому та надання захисту українським біженцям

Також у країнах Східної Європи готуються прийняти нову хвилю біженців через зимові холоди і атаки росіян на об'єкти енергетики.

Вас також можуть зацікавити новини: