Мер Миколаєва розповів, що ще працює в прифронтовому місті /фото ДСНС

Велика частина підприємств Миколаєва пішли на простій, а їхні працівники виїхали з міста. Всього з міста поїхала половина жителів.

Про це мер Миколаєва Олександр Сєнкевич розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

"У нас на сьогодні працюють підприємства критичної інфраструктури, медичні установи, але більшість підприємств не працює", - зазначив міський голова.

Відео дня

Він вказав, що росіяни ще в перший місяць повномасштабної війни проти України розбомбили найбільше підприємство Миколаєва - "Зоря" - "Машпроект". Тут виробляли турбіни.

При цьому велика частина підприємств Миколаєва відправили працівників на простій, а вони виїхали з міста.

"Площа нашого міста становить майже 260 квадратних кілометрів. У нас на сьогодні працює до десяти кафешок, якийсь ресторанчик. А в основному працюють супермаркети, аптеки і підприємства критичної інфраструктури - Миколаївводоканал, Миколаїввоблэнерго, Миколаївгаз, Миколаївоблтеплоэнерго", - пояснив Сєнкевич.

Крім того, з міста виїхала приблизно половина жителів. У Миколаєві залишилося приблизно 230 тисяч осіб з 480 тисяч.

"Це ми дивилися за використанням води й за вивезенням сміття. Найближчим часом ми також хочемо отримати інформацію від мобільних операторів з кількістю мобільних телефонів, і тоді зможемо більш точно оцінити, скільки людей виїхало", - підсумував мер міста.

Як раніше повідомляв УНІАН, 24 лютого РФ почала бомбити українські міста. Масово гине мирне населення України. В результаті Російський рубль "впав на дно" через множинних санкцій, в тому числі обмежень на валюту, і розривів торгових зв'язків.

Спочатку окупанти планували захопити Миколаїв, як і Херсон, після чого піти на Одесу, але їм дали жорстку відсіч. Тепер же росіяни закидають місто ракетами. За словами голови Миколаївської обласної Військової адміністрації Віталія Кіма, в області з початку повномасштабної війни загинули понад 300 мирних жителів.

У свою чергу мер Миколаєва Олександр Сєнкевич заявив, що місто вже три місяці готується до можливого наступу росіян. Окупанти поки що підтягнули ближче самохідні артилерійські установки типу"Піон".

Вас також можуть зацікавити новини: