Співробітники посольства Канади в Україні долучилися до флешмобу на підтримку збірної України / @CanEmbUkraine

Співробітники посольства Канади в Україні долучилися до флешмобу на підтримку збірної України з футболу і одяглися у нову форму нашої збірної на Чемпіонаті Європи 2020, на яких є гасло "Героям слава".

У п'ятницю, 11 червня, канадські дипломати провели робочий день у жовто-синій формі збірної України, відповідні фото вони виклали у Twitter. На одній зі світлин співробітник відкрив на екрані ноутбука мапу Європи, на якій чітко окреслено контури України у її міжнародно визнаних кордонах, включно з Кримом.

"Новий дрескод в посольстві Канади в Україні? Гарної всім п'ятниці!", - йдеться у повідомленні.

Перед цим співробітники посольств Великобританії і США також одягали нову форму збірної України з футболу.

Читайте такожГасло "Слава Україні! Героям слава!" стало офіційним девізом українських футболістів

Ситуація навколо форми збірної України з футболу

6 червня українська збірна представила нову форму, де зображена карта країни, включно з Кримом, і написи "Слава Україні" і "Героям слава". Вона викликала великий резонанс у Мережі і обурення у Росії. Там навіть вимагали заборонити нову екіпіровку збірної України.

УЄФА заявив, що комплект виконаний за всіма правилами, тому немає підстав, щоб перешкодити підопічним Андрія Шевченка зіграти в ньому на Євро-2020.

Утім вже 10 червня УЄФА проаналізував нову форму збірної України після запиту з боку Російського футбольного союзу і зобов'язав прибрати з неї напис "Героям слава".