У суботу, 4 липня, у парку Шевченка у Києві відбулася  акція на підтримку ув'язнених у справі журналіста Павла Шеремета. 

Відео дня

Як повідомляв з місця подій ТСН, обов'язковою умовою акції була відсутність будь-яких політичних прапорів. На акцію зібралися родичі та друзі підозрюваних у вбивстві журналіста: добровольця та музиканта Андрія Антоненка, бойової медичної сестри Яни Дугарь та волонтера, дитячого кардіохірурга Юлії Кузьменко.

Крім того мітинги "200 днів брехні" одночасно відбулися у Дніпрі, Вінниці, Львові, Луцьку, Рівному, Харкові та інших містах України. Саме стільки днів підозрювані перебувають у СІЗО.

У Рівному, за інформацією Суспільного, на акцію зібрались близько 150 людей. У Вінниці прийшли близько 30 ветеранів АТО/ООС, волонтерів та громадських активістів.

У Харкові зібралися до 70 людей. Вони прийшли з плакатами Досить брехні, Аваков — чорт, Де докази?, FreeRiff та АвакOff.

«Аваков влаштував свою циркову виставу з ув’язненням наших людей. Ми вийшли, щоб доводити факти їхньої непричетності до цієї справи. Ми хочемо, щоб ці люди повернулися до своїх сімей. Щоб справжні вбивці були знайдені», — розповіла представниця Світанку Мілла Денчик.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув у липні 2016 року, під його машину підклали вибухівку. А у грудні 2019 підозру в скоєнні умисного вбивства висунули добровольцю та музиканту Андрію Антоненку, бойовій медичній сестрі Яні Дугарь та волонтерці, дитячій кардіохірургині Юлії Кузьменко. 

22 травня поліція завершила досудове розслідування щодо трьох підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета — музиканта Андрія Антоненка, лікаря Юлії Кузьменко та військового медика Яни Дугарь.

Їм також змінили підозри. Антоненко тепер не організатор, а виконавець за попередньою змовою, Кузьменко є виконавцем, а Яна Дугарь — пособником.

Також у справі з’явилися невстановлені особи, які є організаторами. За ним матеріали виділили в окреме провадження.