Cьогодні Максиму Кривошу обирають міру запобіжного заходу / скріншот

Засідання Луцького міськрайонного суду з обрання запобіжного заходу Максиму Кривошу, який захопив заручників у Луцьку, розпочалось близько 15:00. Його завели до зали засідань у кайданках та помістили у скляний бокс.

Читайте такожУ Полтаві чоловік з гранатою взяв у заручники поліцейського, злочинцю надали автомобіль – МВС (фото)

За повідомленням судді-спікера Луцького міськрайонного суду Людмили Присяжнюк, клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно підозрюваного у кримінальному провадженні щодо захоплення осіб як заручників та щодо вчинення терористичного акту, який стався у Луцьку 21 липня надійшло від слідчого в ОВС слідчого відділу УСБУ у Волинській області.

Слідчим суддею виступає Андрій Сівчук.

Як повідомляв УНІАН, 21 липня о 9:25 в Луцьку озброєний Максим Кривош захопив рейсовий автобус з пасажирами. У заручниках опинились 13 осіб. Близько 22:00 всі захоплені громадяни були звільнені, а чоловіка затримано. Кривошу 44 роки, він двічі судимий.

Йому інкримінують вчинення терористичного акту, захоплення та тримання осіб як заручників з погрозою знищення людей, посягання на життя працівника правоохоронного органу, а також незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 258, ч. 2 ст. 147, ст. 348, ч. 1 ст. 263 КК України).