Для кримчан створили спеціальний чат-бот / Ілюстрація REUTERS

У Києві презентували чат-бот, який відповідатиме на найпоширеніші запитання жителів окупованого Криму.

Як передає кореспондент УНІАН, новий інструмент, який спрощує доступ до державних послуг для кримчан, презентували на прес-конференції у Києві.

За словами першої заступниці постійного представника президента України в Автономній Республіці Крим Дар'ї Свиридової, головна мета чат-боту - спрощення та підвищення якості доступу до різних послуг для жителів окупованих територій.

Відео дня

“Тимчасово ми не маємо доступу до цієї території, проте там проживають наші громадяни, і ми маємо робити все можливе для того, щоб сприяти реалізації їхніх прав і підтримці правових, соціальних, економічних та інших зв’язків з Україною як державою”, - зазначила вона.

Свиридова розповіла, що чат-бот вже працює на базі месенджеру Telegram за назвою CrimeaIsUaBot.

Бот відповість на найпоширеніші запитання жителів окупованого Криму, зокрема щодо умов перетину КПВВ, доступу до паспортних послуг та отримання свідоцтв про народження та смерть, які відбулися на окупованій території.

Читайте такожОкупанти стверджують, що Крим майже "висох": подекуди – там, де військові бази (мапа)

За словами заступниці постпреда президента у Криму, лише в серпні представництво опрацювало понад 1 тис. звернень громадян, більшість з яких стосується цих питань, тому виникла ідея створити спеціальний бот, який відповідатиме на них.

Своєю чергою, координатор кримської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини, юрист Анна Рассамахіна наголосила, що в боті передбачені майже всі можливі ситуації та описані покрокові дії й терміни надання відповідних послуг.

У разі, якщо ситуація виявиться нетиповою, бот надасть людині контакти відомств та громадських організацій, які можуть безкоштовно надати додаткові консультації з цього приводу.

Як уточнила Свиридова, в майбутньому чат-бот планують запустити й на інших платформах, які доступні в окупованому Криму.

Вас також можуть зацікавити новини: