фото jewishnews.com

У Національному історико-меморіальному заповіднику "Бабин Яр" у Києві відкрилася виставка "Сатанів: загублений світ давнього єврейського цвинтаря".

Автором виставки, підготовленої спільно Музеєм "Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні" та Об’єднаною єврейською общиною України, є краєзнавець та історик Дмитро Полюхович, повідомляє jewishnews.com.

Експозиція розміщена у виставковому залі Бабиного Яру "Жива пам’ять2. Виставка "Сатанів: загублений світ давнього єврейського цвинтаря" вперше експонується у Києві після того, як була презентована у Дніпрі.

Відео дня

Сатанівський єврейський цвинтар є одним з найстаріших на території України: він налічує понад 3000 надгробків, найдавніші з котрих походять з 1580-х років. Мацеви Східного Поділля мають більш виразну культуру різьбярства, на відміну від інших регіонів України, тому являють собою велику історичну цінність. Виставка занурює глядача у культуру тогочасного єврейського містечка, яка почала зникати із занепадом штетлу і остаточно була знищена нацистами у Голокост.

фото jewishnews.com

Церемонію відкриття виставки про єврейський цвинтар Сатанова відвідали сім’ї військовополонених та звільнені з полону військові.

На другий день оглянути виставку прибули 150 дітей з соціального проєкту "Залізна зміна".

Ці два дні спікером виставки була кандидат історичних наук, наукова співробітниця Музею "Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні" Олена Віталіївна Іщенко.

фото jewishnews.com

Експозиція буде доступна для відвідування до 21 квітня. Виставковий центр "Жива пам’ять" у Бабиному Яру за адресою: вулиця Юрія Іллєнка, 46А, працює з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 19:00, а у суботу та неділю з 11:00 до 18:00.