Проект вишу в Маріуполі / фото Метінвест

У Маріуполі планують побудувати надсучасний університет, однак знайшлися й незадоволені такими змінами. Про це йшлося в ефірі на YouTube-каналі "А шо так можна було?".

Так, як розповів ведучий, у Facebook активіст Максим Бородін закликав маріупольців сфотографуватися поряд з табличкою "Не підтримую університет "Метівенсту" у міському саду", якщо ви проти. Чи поруч з табличкою "Підтримую університет "Метінвесту", якщо ви за.

В ефірі ведучий зазначив, що таким нехитрим чином Бородін хоче підрахувати думку громадян.

Відео дня

Читайте такожБудівля "Метінвест політехніки" стане гарним прикладом потенціалу сталі - архітектор"От вийде хохма, якщо прийде багато людей і затопчуть той парк раніше, ніж "Метінвест" його відреставрує. Як відомо на цей час, мітингувальники переймаються за відсутність паркувальних місць і зовнішній вигляд Міського саду. От тільки будівництво торкнеться не самого парку, а тільки його околиці", - йдеться у сюжеті.

Нагадаємо, проект ведеться за участю нідерландського архітектора.

"Ну де-де, а в Голландії красиво будувати вміють. Неприйнятність змін, звичайно, глибоко засіла в думках старшого покоління. Але, будь ласка, давайте не будемо повертатися в СРСР, там не було макфлурі по акції. Однак, якщо зберуться багато протестувальників, звичайно, на них звернуть увагу. От тільки за створення нових паркомісць краще звернутися скоріше до міськради", - наголосив ведучий YouTube-каналу "А шо так можна було?".

Він нагадав, що не тільки компанія "Метінвест" бере участь у створенні найкращого вишу країни, до них долучені також компанії Siemens і Microsoft.

"Ну, ці люди дійсно знають, як створювати сучасні наукові потужності. Є в цьому якась, знаєте, доля іронії. Якщо цього разу не побудують навчальний заклад, пройдуть роки, зміняться покоління, і вже на мітинг ніхто не збереться. Через те, що ніхто не вмітиме читати, адже навчитися цього ніде не зможуть", - підсумував ведучий.